Afslutning på Nytårsfestlighederne – Lanternefestival

Der er åbnlyst ikke kun i Kinaforeningen at det kinesiske nytår er blevet fejret. Det blev det som annonceret tidlige på året også i Aarhus. Men også i København og sikkert også andre steder i landet. Skulle man være i tvivl(!), så er fejringen at det kinesisk nytår ikke er en en-dags begivenhed, men står på i flere uger. Som mange andre benytter kineserne ferie og helligdage til også at besøge familie og venner, og der er tillige mange traditioner forbundet med festligholdelsen af det kinesiske nytår.

Således også med afslutningen af perioden hvor det nye års komme fejres. Traditioner som vi også kender fra vores egen fejring af jul/nytår, som (drage-)dans, familiebesøg, bestemte retter, krudt og meget andet, indgår i fejringen af perioden.

Nedenstående links er et lille udpluk at hvad man kan finde på nettet om fejringen at det kinesiske nytår og afslutningen – lanternefestivallen – eller markeringen af afslutningen på perioden ,hvor det nye års komme er blevet fejret. Officielt sluttede perioden i lørdags d. 11. februar 2017. I 2018 afholdes lanternefestivallen d. 2. marts.

Share Button

Skriv et svar