Romaner på engelsk

Chen, Da: Colours Of The Mountain
Om en mands flugt fra sult, fattigdom og uvidenhed på landet i Kina. Og om hans styrke og kamp trods umulige odds.

Elegant, Robert: Manchu
Historien foregår i det 17. århundrede og gennem Francis Arrowsmiths øjne oplever man intrigerne, dekadencen og korruptionen, som var med til at bringe Ming dynastiet i knæ og give mangtende til de erobrende Manchu’er, det senere Qing dynasti.

Elegant, Robert: Mandarin
Efter den første opiums krig i 1840 er der uro i Kina. Det gamle kinesiske kerserdømme er truet af den ”barbariske” vestlige indflydelse. Man følger handelsmanden Saul Haleevie og hans datter Fronah kæmpe i de europæiske handelshuse og Yehonala, konkubinen hvis skæbne er uløseligt forbundet til Kinas skæbne.

Feng, Jical: The Three-Inch Golden Lotus
Fortæller historien om Duftende Lotus, hvis fødder blev bundet i den store lotus stil, da hun var seks år gammel. Og nu giver det mulighed for at blive gift ind i en velhavende familie.

Laidler, K.: The Last Empress – The She-Dragon Of China
I 1851 kommmer Yehonala til det kejserlige palads, som konkubine af tredje grad. Hun har som 15 årig forladt sin familie, men ender som imperiets stærkeste kvinde.

Lee, C.Y.: China Saga
En familie saga om livet i Kina fra Boxer opstanden i 1890 til Kulturrevolutionen i 1960’erne.

McCune, Evelyn: Empress
Wu Jao er 13 år og den ubetydelige anden datter af en rigmands anden kone, da hun bliver hentet til kejser paladset, som en af kejserens nye konkubiner. Med det syvende århundrede som baggrund, fortælles en historie om en ekstraordinær kvinde, som blev Kinas eneste kvindelige kejser.

Share Button