Børnebøger

Bishop, Claire Huchet: De fem kinesiske brødre. (1989)
Billedbog om fem ens brødre der er udstyret med forskellige fantastiske evner, der kommer dem til hjælp, da den første bror dømmes til døden.
Fra 4 år.

Buchard, David: Nytårets drage. (1998)
Billedbogen fortæller om en legende fra Kina, om hvordan den kinesiske nytårsskik opstod. Nytåret er en ond drage, der æder mennesker en gang om året. Men en gammel dame og Buddha skræmmer den bort med ild og larm.
Fra 5 år.

Bresner, Lisa: Alle nætters drøm. (1999) Anmeldelse
Lille Tang rejser gennem Kina. Rejsen begynder ved Den stor Mur og undervejs møder han forskellige sider af kinesisk kultur – filosofi, mytologi, religion og kunst. Men først og fremmest lærer han den kinesiske skrift at kende.
Fra 6 år.

Diebolt, Carl: Kejseren af Kinesiens land. (1998)
Billedbog med rimet tekst om den mægtige kejser, der bestemmer alt i Kinesiens land. Men hans datter vil giftes med sin elskede, selvom kejseren er imod det.
Fra 4 år.

Dorov, Sara: When You Were Born In China. Anmeldelse

Esteri, Arnica: Vildgåsens sø. (1993)
Eventyr fra det gamle Kina om Lille Søpige, som under en tørke overvinder Dragekongen og skaffer vand til markerne fra en bevogtet bjergsø.
Fra 5 år.

Foo, Mei-Mei & Maarbjerg, Lise: Gong-Gong – en bedstefar fra Kina. (1994)
Gong-Gong stammer fra den kinesiske ø Hainan. Som ung kom han til Danmark, hvor han blev dansk gift og nu har 11 børnebørn. Gong-Gong rejste hjem til nytårsfest med nogle af sine børnebørn. Bogen fortæller med tekst og mange farvefotos om deres oplevelser, og derigennem får man et levende indtryk af kinesiske levevilkår og hverdagsliv på landet.
Fra 7-12 år.

Fry, Ying Ying: Kids Like Me In China. Anmeldelse

Garde, Peter: Barn i – Kina. (1993)
Fotografisk billedbog der fortæller om en 6-årig kinesisk piges hverdag, hendes familie, hendes skole og om den store musikkonkurrence, hun skal deltage i.
Fra 5 år.

Hao, Kuang-Tsai: De magiske syv – et kinesisk folkeeventyr.
Et eventyr om syv kinesiske brødre, som ser helt ens ud, men som har hver deres magiske egenskab. Da kejseren vil slå en af dem ihjel, hjælper og erstatter de hinanden. Takket være de magiske egenskaber overlever de.
Fra 4 år.

Hartmann, Niels: De otte udødelige. Fortællinger fra Den Kinesiske Mur. (2000) Anmeldelse
På en vandring ad Den Kinesiske Mur beretter den unge kineser Ling en række af sin bedstefars fortællinger. Bogen fortæller også om livet i Kina i dag, om kinesiske fester, og om hvordan historien har sat sit præg på nutidens mennesker.
Fra 10 år.

Heyer, Marilee: Drømmevæven. (1987)
Et folkeeventyr fra Kina om enken, der væver en brokade af sit livs drømmepalads, men blæsten tager brokaden og kun hendes yngste søn klarer at få den tilbage fra feerne på Solens bjerg.

Helweg, Pernille Kløvedal: Sofie, Yui og de snørede fødder. (2000)
Billedbog. Sofie møder en kinesisk kvinde på en strand. Kvinden fortæller om dengang hendes mor som 4-årig fik snøret sine fødder.
Fra 4 år.

Hong, Chen Jiang: Den ildsprudende drage. (2000)
Billedbogen genfortæller en kinesisk legende om en hjælpsom drage, som tager kampen op mod en frygtindgydende drage for at erobre perlen, der kan få det til at regne i det tørkeplagede Kina
Fra 4 år.

Hong, Chen Jiang: Zhong Kui: Et besøg i Peking operaen. (2001)
Billedbog. Drengen Bib Bin skal i Peking operaen og se det traditionelle skuespil ”Zhong Kui” om den unge mand, som bliver de ondes kræfters bekæmper.
Fra 5 år.

Karlsen, Liv Wiborg: Min søster Nina er født i Kina! (2000)
Norsk, men letlæst bog. Bogens forfatter hentede selv en pige i Kina i 1998 og fortæller her om forløbet.

Kitze, Carrie A.: I Don’t Have Your Eyes. Anmeldelse

Kitze, Carrie A.: We See The Moon. Anmeldelse

MacLeod, Jean: At Home In This World. Anmeldelse

Mathiesen, Eske: Den kinesiske flue. (1994)
Billedbog. Den kinesiske maler Lu Fang Tu er så dygtig til at male, at de dyr, han maler, bliver levende, både hønen, grisen, papegøjen og hesten. Men fluen vil ikke males færdig, før Lu Fang Tu har lovet at smække den med fluesmækkeren
Fra 5 år

Molnar-Fenton, Stephan: An Mei’s forunderlige rejse. (1999)
Billedbog om pigen An Mei der fødes i et tog i Kina og efterlades på en trappe ved et børnehjem. Her hentes hun af en mand, som tager hende med på en lang rejse hjem til hendes nye familie.
Fra 4 år.

Namioka, Lensey: Bånd der brydes. (2000)
I begyndelsen af 1900-tallet nægtede den fornemme kinesiske pige, Ailin, at få snøret sine fødder. Hun kunne derfor ikke blive ordentligt gift. Og hvordan skulle hun så klare sig?
Fra 12 år.

Nash, Deborah: Sommerfuglens rejse. (2004)
Billedbog. En papirsommerfugl rejser tværs gennem Kina for i mødet mellem fortid og nutid at finde svaret på, hvad det er, der blev fremstillet i Kina for 2000 år siden og som stadig bruges.
Fra 4 år.

Otto, Svend: Ling og de små djævle. (1984)
Billedbog. Efter at nogle bondesoldater, har befriet Lings landsby i Sydkina i 1930’erne, beslutter han sig til at følge dem og bliver således en af ”de små djævle”.
Fra 5 år.

Otto, Svend: Børnene ved Yangtze Kiang. (1982)
Billedbog. Da floden går over sine bredder oversvømmes Chang og Mei Meis landsby. Kun ved forenede kræfter får de bygget den op igen.

Pattisión, Darcy: Dragen i floden. (1991)
Billedbog. Ying Shao skulle til festmiddag tre gange hos sin trolovedes familie inden brylluppet. På vejen måtte han krydse Jasperfloden, hvor der dengang levede en mægtig drage ved navn Ti Lung.
Fra 5 år.

Reuter, Bjarne: Drømmens bro. (1987)
Billedbog fra det gamle Kina. Den ældgamle kejser tror sig udødelig. Tre hvide duer spår imidlertid kejserens død. Han forsøger at undgå, men styrter alligevel til sidst ned i det dyb, der bliver til floden Yang Tze Kiang.

Reuter, Bjarne: Da solen skulle sælges. (1986)
Billedbog. Den kinesiske prinsesse foretrækker soldatens ægte kærlighed, frem for de friere, der tilbød hende solen, månen og stjernerne, men kun indtil de hørte om hendes lidt for lange næse.
Fra 4 år.

Roome, Diana Reynolds: Elefantens pude – et kinesisk godnat eventyr.
Billedbog. Sing Lo sætter sig for at få den kejserlige elefant til at sove. Men først må han sørge for, at elefantens særlige og mærkelige godnat ønsker opfyldes.
Fra 3 år.

Sanders, Tao Tao Liu: 46 fortællinger om drager, guder og ånder fra kinesisk mytologi. (1994)
Fra 14 år.

Seelig, Renate: Den fortryllede pensel. (1998)
Billedbog om at mennesker med særlige evner skal bruge disse med omhu.
Fra 5 år.

Tan, Amy: Månefruen.
Billedbog. 7 årig Ying-Ying glæder sig meget til månefesten. Det er nemlig den eneste gang, man kan møde Månefruen med det lange sorte hår og måske få opfyldt et hemmeligt ønske.
Fra 5 år.

Share Button