MacLeod, Jean: At Home In This World

‘At Home in this World’ er skrevet som en 9-årig piges fortælling om, at hun er født i Kina og adopteret af sine amerikanske forældre. Forfatteren Jean MacLeod er mor til 3 børn, hvoraf 2 er adopteret fra Kina.

Det er en meget dejlig bog, der tager udgangspunkt i, at de oplysninger, der findes om et adopteret barns liv inden adoptionen, er et puslespil, der kan sættes sammen på en harmonisk og fin måde. Hvad der er lige så vigtigt er, at pigen også fortæller om de ting, der ikke nødvendigvis er helt faktuelt oplyst, men som anses for at være sandsynlige. Det hele er med til at tegne et helt billede af pigens start i livet i Kina.

Pigen fortæller bl.a. om sine tanker om de biologiske forældre – at hun føler længsel efter dem, selvom hun ikke ved, hvem de er. Pigen fortæller også om sine følelser omkring det at få en ny familie, og at hun som lille pige kunne føle sig bange og angst.

Det er en bog, som klart kan anbefales. Den vil være god at læse op fra, når man som forældre taler med ens barn om adoption. Den harmonerer fint med de tanker, der også ligger bag udarbejdelsen af en lifebook til ens barn.

Bogen anbefales for børn i alderen 6-9 år.

(Anmeldt af Helle Jespersen)

Share Button