Genz, Henrik Ruben: Kinamand

Kinaforeningen har været til forpremiere på den nye danske film ”Kinamand” med Bjarne Henriksen (Kongekabale, Mona’s Verden, Festen) og Vivian Wu (The Pillow Book, Den Sidste Kejser) i hovedrollerne. Desuden medvirker bl.a. Charlotte Fich (Rejseholdet), Lin Ku Wu og Paw Henriksen (Brødre).

”Kinamand” er en meget humoristisk, overraskende og sørgmodig hverdags fortælling om, hvad der sker med en mand, når konen pludselig vil skilles og hverdagen bliver svær at få til at hænge sammen. Samtidig er det manuskript forfatteren Kim Fupz Aakesons bud på, hvad der kan foregå bag den lukkede dør til baglokalet i en Kinagrill.

Kinagrillen på den anden side af gaden bliver Kelds (Bjarne Henriksen) spisestue, mens han møjsommeligt arbejder sig igennem menukortet og ender med proforma at gifte sig med indehaverens søster (Vivian Wu). Et ægteskab, som har sine vanskeligheder, da han kun taler dansk og hun kun kinesisk. Dette problem udstilles i en brilliant scene, da de er hos udlændingestyrelsen for at bevise, at ægteskabet er ægte nok. Så måske har han en kinamands chance…

Dialogen er gennem hele filmen humoristisk med små krøller på sproget. At dømme efter de tilstedeværende kineseres reaktion ved forpremieren, var den kinesiske dialog også morsom, men da vi alle bliver sat i Keld situation, er det kinesiske ikke tekstet…

Der er masser af kinesisk popmusik i filmen og filmen slutter smukt med et stemningsbillede ved en kinesisk flod.
Skuespillerne er særdeles velvalgte. Bjarne Henriksen er som blikkenslageren Keld meget troværdig, Smukke Vivian Wu er et dejligt bekendtskab. Den tidligere buschauffør Lin Ku Wu er et fund som grillbar-indehaveren Feng.

En film, som absolut skal ses. Skaf en babysitter og smut en tur i biografen!

(Anmeldt af Ulla Jahn, 24/3-2005)

Share Button